Thursday, December 7, 2017

Repair Jeans?

sumber: google

Assalamualaikum...haiiii awak-awak semua....apa khabar? semoga semuanya sihat-sihat belaka...dilimpahkan rezeki yang berkat...dan sentiasa dikelilingi oleh orang-orang yang kita sayang...

kali ni saya nak share tutorial cikgu amin repair jeans...korang selalu pakai jeans kan? orang muda dah sah-sah lah memang favorite diorang jeans ni...orang tua pulak kalau pakai jeans, perghhh nampak muda gitu...😆

jeans ni sejenis kain yang tebal...kalau pakai nampak macam strong je kan...tapi sekarang ni dah macam-macam fesyen seluar jeans ni...fesyen koyak- koyak ada, fesyen lubang-lubang ada...lagi nampak lusuh lagi trendy katanya....

ok lah, sudah-sudah jangan sembang banyak sangat...jom tengok video cikgu amin repair jeans:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1942004142510320&id=100001022601223

pertama sekali kita perlu tahu saiz jarum yang sesuai untuk jahit kain jenis denim ni...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1937458452964889&id=100001022601223

cara nak tetas jahitan pon cikgu amin ajar....cara yang mudah dan cepat...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1913777715604605&id=1532679960381051

hammer tu memang satu keperluan bila nak jahit kaki jeans..

ada 2 cara untuk kemasan hujung kaki jeans...yang pertama ialah seperti video di atas...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1944265928950808&id=100001022601223

yang ke 2 ni ialah dengan cara guna semula hujung kaki jeans yang asal, cantum pada jeans yang telah dipotong mengikut labuh seluar yang dikehendaki...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1940798575964210&id=100001022601223

kalau korang nak kecilkan pinggang seluar jeans, boleh lah refer video kat atas ni....repair jeans ni kerjanya rumit sikit...perlu kesabaran dan ketelitian...buat dengan enjoy...walau kadang-kadang jarum patah...walau terkutuk jari dengan hammer...haha..

ok semua.....sekadar ini sahaja perkongsian kali ini...kredit buat cikgu muda amin...sekian...moga bermanfaat...






No comments:

Post a Comment