Wednesday, September 28, 2016

๐Ÿ˜๐Ÿ˜ŽmeRmaid skiRt kids ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜



Hari ni sy nak perkenalkan produk terbaru kami iaitu mermaid skirt for kids ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿ˜˜

pemakaian nya sesuai untuk ke majlis2 rasmi mahupon majlis2 santai...๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

ia mengguna kan fabrik cotton tshirt menjadikan skirt untuk kanak2 ini sangat selesa ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

kami memilih cutting mermaid yg sederhana tidak terlalu ketat supaya ianya selesa pada kanak2 ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜„

ada 6 warna yang amat menarik untuk anda pilih ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜

bagi yang menggemari teknik mix and match...skirt ini adalah a must have item untuk anak2 anda...

bagi yang belum punya anak..boleh lah membeli untuk dihadiakan kepada anak saudara atau anak kawan2 anda sebagai hadiah hari jadi misalnya..๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰


๐Ÿ’MERMAID SKIRT KIDS๐Ÿ’

✔cantik dan selesa๐Ÿ˜Ž
✔material berkualiti (cotton tsirt)๐Ÿ‘๐Ÿ‘
✔mudah untuk mix and match๐Ÿ˜€
✔sesuai sbg pakaian ke majlis๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž
✔6 warna menarik hati๐Ÿ˜๐Ÿ˜

berminat sila ๐Ÿ‘‡
pm atau whatsapp
0195676258
0195676258
0195676258

photo by Hanif Zaini ๐Ÿ‘
mermaid skirt by b.E.c ๐Ÿ˜‰







Tuesday, September 27, 2016

Tutorial Placket

camne nk explain ye?๐Ÿค”๐Ÿ˜€
klau tengok gambar satu persatu boleh faham kot..๐Ÿค“

tutorial bisu namanya...haha๐Ÿ˜‚

ermmm kita crita sikit-sikit lah ye...๐Ÿ˜

mudah-mudahan senang faham dan ingat...๐Ÿ˜Œ


kita perlu 2 keping kain 3 inci lebar...panjang ikut nak plaket tu panjang mana lah..

jahit cantum ke badan baju sebelah betul...nampak tak garisan biru bentuk V tu...perhatikan bahagian tu....

lupa nk gtau...basi jahitan setengah inci...nnt plaket akan jadi 1 inci lebar...
tips: kalau nk kecilkan lagi plaket, kecilkan lagi lebar kain dan kecilkan basi jahitan...

plaket yg jahit sebelah betul baju td kita flipkan ke sebelah dalam baju.. 

bila dh flip...begitulah kejadiannya

sebelah luar baju kita jahit tindih kan dia...tips: kena pegang plaket bahagian hujung bawah macam gitu...biar mudah dan kemas

bila dah kemas, kita pin dengan peniti...biar mudah nak jahit tindih
tadaaa...dh siap jahit tindih keliling plaket
view sebelum jahit tepi..

view selepas jahit tepi

OK  SIAP! sekali binding keliling leher ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

saya suka guna metal snap button untuk kemasan plaket..๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

macam ni contahnya...