Wednesday, September 28, 2016

๐Ÿ˜๐Ÿ˜ŽmeRmaid skiRt kids ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜



Hari ni sy nak perkenalkan produk terbaru kami iaitu mermaid skirt for kids ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿ˜˜

pemakaian nya sesuai untuk ke majlis2 rasmi mahupon majlis2 santai...๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

ia mengguna kan fabrik cotton tshirt menjadikan skirt untuk kanak2 ini sangat selesa ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

kami memilih cutting mermaid yg sederhana tidak terlalu ketat supaya ianya selesa pada kanak2 ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜„

ada 6 warna yang amat menarik untuk anda pilih ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜

bagi yang menggemari teknik mix and match...skirt ini adalah a must have item untuk anak2 anda...

bagi yang belum punya anak..boleh lah membeli untuk dihadiakan kepada anak saudara atau anak kawan2 anda sebagai hadiah hari jadi misalnya..๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰


๐Ÿ’MERMAID SKIRT KIDS๐Ÿ’

✔cantik dan selesa๐Ÿ˜Ž
✔material berkualiti (cotton tsirt)๐Ÿ‘๐Ÿ‘
✔mudah untuk mix and match๐Ÿ˜€
✔sesuai sbg pakaian ke majlis๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž
✔6 warna menarik hati๐Ÿ˜๐Ÿ˜

berminat sila ๐Ÿ‘‡
pm atau whatsapp
0195676258
0195676258
0195676258

photo by Hanif Zaini ๐Ÿ‘
mermaid skirt by b.E.c ๐Ÿ˜‰







Tuesday, September 27, 2016

Tutorial Placket

camne nk explain ye?๐Ÿค”๐Ÿ˜€
klau tengok gambar satu persatu boleh faham kot..๐Ÿค“

tutorial bisu namanya...haha๐Ÿ˜‚

ermmm kita crita sikit-sikit lah ye...๐Ÿ˜

mudah-mudahan senang faham dan ingat...๐Ÿ˜Œ


kita perlu 2 keping kain 3 inci lebar...panjang ikut nak plaket tu panjang mana lah..

jahit cantum ke badan baju sebelah betul...nampak tak garisan biru bentuk V tu...perhatikan bahagian tu....

lupa nk gtau...basi jahitan setengah inci...nnt plaket akan jadi 1 inci lebar...
tips: kalau nk kecilkan lagi plaket, kecilkan lagi lebar kain dan kecilkan basi jahitan...

plaket yg jahit sebelah betul baju td kita flipkan ke sebelah dalam baju.. 

bila dh flip...begitulah kejadiannya

sebelah luar baju kita jahit tindih kan dia...tips: kena pegang plaket bahagian hujung bawah macam gitu...biar mudah dan kemas

bila dah kemas, kita pin dengan peniti...biar mudah nak jahit tindih
tadaaa...dh siap jahit tindih keliling plaket
view sebelum jahit tepi..

view selepas jahit tepi

OK  SIAP! sekali binding keliling leher ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

saya suka guna metal snap button untuk kemasan plaket..๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

macam ni contahnya...



Wednesday, July 13, 2016

koLekSi aNak2 di aiDiLfitRi 2016

entry rayaaa...๐Ÿ˜Š
persiapan raya kali ni sederhana je...
tahun ni lebih rasa nk jumpa sanak saudara je...๐Ÿ’ž
makan-makan pon kena control banyak dah..haha faktor meningkat usia ๐Ÿ˜‚ tak boleh ambik ๐Ÿฒ๐Ÿ—makanan๐Ÿ–๐Ÿ berlebihan...

๐ŸŽ†๐ŸŽ‡kalau cerita tentang raya mesti akan sebut tentang baju raya kan...๐Ÿ‘š๐Ÿ‘—๐Ÿ‘–๐Ÿ‘•
tahun ni baju raya anak-anak selain jubah n dress saya buat kan ✔skirt dan ✔blaus yang boleh ✔mix and match...
✔yang boleh di pakai ke tengah ke tepi dan ✔tak jemu dengan 1 gaya ye...
yang ✔simple dan ✔selesa untuk anak-anak๐Ÿ‘ญ

klau nak tempah dengan saya jangan segan silu..
boleh ✔contact saya di no. ๐Ÿ†™019-567 6258 

๐ŸŽ†๐ŸŽ†seLamat haRi raYa aiDiLfitRi...mAaf zaHir dan bAtin๐ŸŽ†๐ŸŽ†

mermaid skirt ❤merah❤ ni saya buat 2 helai untuk kakak (7tahun) dan kak ngah (4tahun)

material saya gunakan cottonknit atau kain t-shirt..sangat selesa ๐Ÿ˜ anak bujang saya sangat suka pakai seluar ni

klau raya sebelum ni tak dapat pulang awal ke kampung...raya kali ni kita ๐Ÿ˜gerak awal 4 hari sebelum raya...baju raya anak-anak belum siap...so kita angkut mesin jahit sekali balik kampung...๐Ÿ˜

๐Ÿ‘ญmix and match...blaus tu nak ✔pakai dengan seluar pon boleh...๐Ÿ˜Žmermaid skirt tu pon boleh di gayakan dengan ✔blaus yang lain atau dengan ✔baju kurung pon boleh..๐Ÿ˜‰

๐Ÿ‘ฉyang ni saya jahitkan ✔t-shirt untuk kakak...✔t-shirt labuh ni saya matchkan dengan ✔mermaid skirt kaler merah kat atas tu...atau kalau nak pakai dengan ✔mermaid skirt kaler hitam pon boleh...atau klau nak ✔gayakan dengan pants pon sangat selesa...๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž

Thursday, June 2, 2016

Fabrik Cotton Pilihan

CTT 001
CTT 002

CTT 003

CTT 004

CTT 005

CTT 006

CTT 007
CTT 008

CTT 009

CTT 010

CTT 011

CTT 012

CTT 013

CTT 014

CTT 015

CTT 016

CTT 017

CTT 018

CTT 019

CTT 020

CTT 021

CTT 022




@ bLauS kaNaK2 pEremPuaN @


jalan-jalan shopping complex...
ku jelajah kids department...
belek-belek dress, blouse gurlzss...
eh cantik-cantik lah...
eh eh macam boleh jahit sendiri je ni...
boleh cut cost kan...
uollsss suka tak cut cost???
iollss sukaaa sgttt...
ikut saranan menteri sgttt...
kalau uollsss pon suka...jom pre-order dengan iollsss
๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
caranya mudah saja...

BUAT PILIHAN:
✔stok fabrik b.E.c
✔design blaus
✔saiz blaus

๐Ÿ’–design blaus pilihan b.E.c adalah simple dan sangat selesa untuk anak-anak...

nak hantar kain anda sendiri - tiada masalah
nak customize saiz sedia ada - tiada masalah
boleh...silakan...janji anda dapat hasil yang memuaskan...
saya happy sangat kalau customer happy dengan hasil jahitan saya...

HARGA???
range harga dari rm20-rm45 sahaja...

CEPAT-CEPAT JOM PILIH KAIN

sangat sesuai untuk anak-anak kecil...
✔ tidak panas
✔ menyerap peluh
✔ selesa dan mudah diurus
✔ ringan
✔design yg simple dan comel

bagaimana nak dapatkan blaus anak-anak comel b.E.c ni?

STEP 1: PILIH FABRIK (boleh mix & match)

STEP 2: PILIH DESIGN

STEP 3: PILIH SAIZ

STEP 4: EMAIL fdlah1@gmail.com 
@ WHATSAPP 019-567 6258
PILIHAN ANDA

sebarang pertanyaan boleh hubungi: 
019-567 6258
~whatsapp~

b.E.c pilih yang cotton-cotton sahaja:

english cotton
italian cotton
japanese cotton
korean cotton



DESIGN PILIHAN b.E.c


BL 001

BL 002

BL 003
BL 004 & BL 005

BL 006


CARTA SAIZ PILIHAN b.E.c

KIDS - GIRLS (ukuran adalah secara flat lay)
0-6 BLN 6-12 BLN    2 THN   3 THN    4 THN    5 THN    6 THN   7 THN
BAHU    7    8    9   10 10.5   11 11.5   12
LABUH TGN (long sleve)    9   10 11   12   14   15   16   17
ARMHOLE    5   5   5.5    6 6.25 6.25   6.5 6.75
DADA   10   11   12  12.5   13 13.5   15 16.5
LABUH DRESS   18   20   22   24    26   28   30   32
LABUH BLAUS   14   15   16   18   20   22   24   26